Družba Zagrebčana

Družba Zagrebčana je 1994-e godine organizirala grupa starih “Purgera”, pod rukovodstvom gosp. Stjepana Košutića i gosp. Boris Nedova.Družba je uspješno  funkcionirala  nekoliko godina, dok se nije interes medju članovima počeo smanjivati te time otežavati organizaciju bilo kakvog druženja, kao što smo znali godinama priredjivati, našu vrlo popularnu  “Plavu noć”, piknike, krstarenje –“Harbor Cruise” i jednodnevne izlete autobusom.

Gdja. Višnja Šorak, koja je zadnjih sedam godina kao predsjednica dala sve od sebe, da se Družba održi te da  nastavimo druženja i nakon nekoliko vrlo uspješnih “Harbor Cruise-a”, zamijetila je da interes opada, što joj je sve više otežavalo rad i smisao postojanja Družbe.  Sjednicom koja je održana 14. listopada ove 2018 godine u Hrvatskom klubu Punchbowl, u prisustvu manjeg broja  još uvijek vjernih članova, zaključeno je, da Družba Zagrebčana završi svoje djelovanje.

Na bankovnom računu Družbe Zagrebčana, nalazilo se tog dana $4,969.00

Postavilo se pitanje što da se radi s tim novcem ?  Ta mala i vjerna grupa starih Purgera, odlučila je darovati novac u dobrotvorne svrhe, tj. za Cancer Research.  Gdja Šorak je kontaktirala “Australian Cancer Research Foundation”, kojima je u ime Družbe Zagrepcana,  izručen bankovni ček od $4,969.99

 

 

Odgovori