Glazbenik o novoj pjesmi ‘Zbog tebe’, karijeri, glazbenoj sceni i Eurosongu

– Inspiraciju često pronalazim u stvarima koje sam prošao i u ljudima oko mene. Poruka pjesme je: Nemojte dozvoliti da požalite za nečim što ste mogli promijeniti. Ljudi često ljubav uzimaju zdravo za gotovo. No to tako nije – rekao je glazbenik za portalScena.hrSebastian Popović snimio je novu pjesmu ‘Zbog tebe’. Tekst i glazbu za ljubavnu pjesmu ‘Zbog tebe’ potpisuje Sebastian, aranžman i produkcija djelo su Marka Matijevića Sekul. Popović kaže da već dugo piše pjesme, ali tek sad sa svojim pjesmama izlazi u javnost.
– Smatram da je potrebno sazrijevanje kako bi si umjetnik dozvolio otvaranje duše i uma. Mladi umjetnik je ranjiv i kritike ga mogu pogoditi ako se ne osjeća sigurno u sebe. Sad mi to više nije problem, tako da sam spreman i na pozitivne i negativne komentare – zaključio je Popović te nam opisao kako iz njegovog kuta izgleda današnja glazbena scena.
– Ne znam kako bih je uopće objasnio. Sve je pomalo tužno. Sve se svodi na klanove, novac i seks. Ako nisi dio nekog klana, moraš sam protiv sistema – smatra Popović te dodaje:

– Ako si sam teško je. Ako se prikloniš sistemu lako je, a ja se interesno neću prikloniti. Sin Sanje Bjedov Popović i Danijela Popovića u glazbi je od djetinjstva.
– No trenutak spoznaje da se želim baš time baviti bio je kad sam navršio dvadeset godina. Otac mi je približio glazbu kroz svoje nastupe. No u glazbi nikad nisam imao idola – naglasio je Sebastian. Zanimalo nas je razmišlja li Sebastian u budućnosti o nastupu na Eurosongu.

 

– Da nastavim poput oca? Bilo bi lijepo. I bilo bi i jako interesantno da jedne godine i mene pošalju na Eurosong kao sina nekadašnjeg moralnog pobjednika. Analizirajući moje pjesme, uočio sam da sve imaju pop refrene s nekom udicom. To prolazi na Eurosongu, ali mi takve pjesme ne šaljemo – rekao je Popović. Kaže da bi nastup na Eurosongu bio izazov.
– Sigurno bi bilo stresno, napeto i najveće iskustvo mog života. Predstavljaš svoju zemlju. Ima li išta bolje? – zaključio je Sebastian razgovor za portal Scena.hr.

Foto: Sebastian Popović/Igor Ilić – Tomislav Beroš
Video:

Odgovori