Milijan Brkić: Bokeljsku mornaricu je stvorio, baštinio i čuvao hrvatski narod

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, u petak se u Hrvatskom saboru sastao s Adrijanom Vuksanovićem, zastupnikom Hrvatske građanske inicijative (HGI) u Skupštini Crne Gore.

Između ostalog su razgovarali o aktualnim političkim temama te uvjetima života Hrvata kojih u Crnoj Gori živi 6021 ili 0,97 posto od ukupnog stanovništva.

Brkić je na svom Facebook profilu objavio kako su se posebno dotaknuli tijeka događaja oko pitanja Bokeljske mornarice koja je stara 1209 godina.

Usuglasili su se kako je u duhu dobrosusjedskih odnosa potrebno priznati povijesne činjenice prigodom nominacije Bokeljske mornarice na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine i spomenuti ime hrvatskog naroda koji je stvarao, baštinio i čuvao ovu značajnu instituciju.

– Sve drugo bi bilo nepravedno prema prošlosti u kojoj su Hrvati dali značajan doprinos u obnovi i obrani crnogorske državnosti, uz istodobno očuvanje hrvatske kulture, tradicije, identiteta i svega onoga što naš narod je.

Iskazao sam punu potporu nastojanju cijele hrvatske zajednice i njenih političkih predstavnika u rješavanju ovog problema, posebno uzimajući u obzir stav katoličke crkve, koja je oduvijek bila duhovni čuvar našeg hrvatskog naroda, napisao je Milijan Brkić.

Odgovori