Proslave Dana državnosti Republike Hrvatske u Australiji

Dan državnosti Republike Hrvatske svečano je proslavljen širom Australije u svim hrvatskim zajednicama. Slavko Maletić poslao nam je izviješće i slike iz Gold Coasta gdje je proslava održana 24.6. a medju svečanim uzvanicima bio je i konzul iz Sydneya g. Hrvoje Petrušić a uz njega Ivan Frković te David Jakić predsjednik ACCC iz Sydneya.

Proslava Dana državnosti R. Hrvatske održana je 30. lipnja u Hrvatskom domu Gwelup kako nas izviještava naš dopisnik iz WA Mathhew Jurcevic uz prisustvo konzulice RH Ide Gamulin uz zapažen nastup pjesnikinje gospodje Ankice Molnar čiju pjesmu i donosimo u ovom broju.

U Sydneyu je Dan državnosti RH proslavljen u hrvatskom klubu “Sydney” u subotu 7. 7. uz prisustvo konzula RH g. Petrušića. Program je vodio  izvrsno kao i uvijek g. Simon Pijaca a u samom programu pročitane su čestitke povodom Dana državnosti RH premijera Australije Malcolma Turnbulla, predstavnika opozicije Bill Shortena a video čestitkom javila se i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarević.

U svečanom raspoloženju u lijepo ukrašenim dvoranama uz prigodne domjenke, govore o značenju Dana državnosti, uz obilje dobre hrane, pjesmu, folklor i ples a u posebnom ozračju ponosa i radosti radi pobjeda Hrvatske nogometne reprezentacije  u Rusiji proslavljen je i ostati će nam vjerujem u sjećanju ovaj naš veliki državni blagdan 2018 godine.

 

 

 

Odgovori