POTHVAT PROLJEĆE : Tisuće hrvatskih zastava iz Australije poslano u Hrvatsku

Prije par tjedana, tj. ovog lipnja 2019. poslano je više od 3,000 hrvatskih zastava u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.
Ideja slanja hrvatskih zastava došla je na incijativu Davorina (John) Ovčarića i Darka Oreča (UNDH – Ujedinjeni Nacionalisti Demokrati Hrvatske ogranak Australija), akciju su podržali Hrvati Australije i domovine, pomogli su sa financijama i logistikom a tako i nošenje hrvatskih zastava na službenim komemoracijama i izloženi su na domovima i raznim objektima po Hrvatskoj, akcija je imenovana “POTHVAT PROLJEĆE” koje nas podsjeća na Hrvatsko proljeće 70-ih godina prošlog stoljeća, tj. budjenja hrvatske svijesti i čežnje za slobodom.

Hrvatska se probudila 1990-ih, tražili smo našu bezuvjetnu slobodu, san i borba naših očeva i predaka a na padu komunizma svijesni smo bili da je bilo vrijeme da se Hrvatska ustane i na demokratski način dokaže svijetu da je Hrvatska zrela za slobodu i demokraciju.

Hrvatska je uz svoju poznatu i povijesnu zastavu konačno ustala, Hrvatska je bila preplavljena Hrvatskim zastava sa grbom srebrenim hrvatskim poljem.

Hrvatski narod je plebescitarno tražio i izglasao Hrvatsku samostalnost i nezavisnost na prvim demokratskim izborima. Jugoslavenska vojska i velikosrpske četničke horde nisu mirovale već su napale Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu-Hercegovinu kako bi zadržali komunističku diktaturu i tamnicu poznatu pod imenom jugoslavija.

Ti dani i mjeseci nisu slomili hrvatskog čovjeka i borbeni duh koji je plebiscitarno proglasio nezavisnu državu Hrvatsku te je krenuo u obranu svoje domovine protiv četvrte vojne sile u Europi i to goloruki.

Sjećanje na te dana i mjesece kada je hrvatski narod i nacija bila jedinstvena i pod jednom zastavom, crven bijeli plavi sa hrvatskom grbom s početnim bijelim poljem…. Hrvati domovine, Bosne-Hercegovina, Boke Kotorske i cijela iseljena Hrvatska je stala pod jedan i jedinstveni stijeg, to su bili dani hrvatskog jedinstva i odlučnosti.

POTHVAT PROLJEĆE bio je odgovor čežnji hrvatskog naroda za izlazak iz tame gdje nas ponovo guraju, odgovor na željno jedinstvo cjelokupnog hrvatskog naroda u domovini i svijetu, a isto tako odgovor na ponos onih koji su se prvih dana digli u obranu domovine i pod kojom zastavom je Hrvatska imala svoje prve poginule, svoje prve vitezove.

Poštivajući i ostale hrvatske zastave, od službene zastave Republike Hrvatske, zastave Herceg Bosne i ostale pod kojima su se hrvatski dragovoljci borili ipak ima samo jedna hrvatska zastava koja je priznati simbol svih Hrvata u domovini i svijetu a to je hrvatska zastava sa početnim bijelim poljem, ta jedina zastava je zastava pod kojom je hrvatski narod i nacija jedinstvena.

To su bili ciljevi POTHVAT PROLJEĆE to su ciljevi hrvatskog naroda i nacije.
Jedna tužni a isto tako ponosan dogadaj gdje je POTHVAT PROLJEĆE izvršio svoju dužnost i na mali način usrećio jednog ratnika – Gorana Brekala, pukovnika HV-a koji se borio u postrojbama HOS-a a neki dan je umro. Goran je bio teško ranjen u ratu, ostao je 100% invalid i nepokretan u krevetu, prošao je mnogo operacija, Goran je otišao na svoju zadnju operaciju prije par dana, znao je da je operacija teška, pa je od svojih prijatelja tražio da mu dostave hrvatsku zastavu – onakvu koju smo poslali iz Australije i pod kojom se Goran borio, njegova želja je bila ukoliko mora umrijeti onda će se iznad njegovog kreveta vijoriti hrvatska zastava hrvatskih dragovoljaca pod kojom su se borili i ginuli, zahvalni smo što smo mogli ispuniti zadnju želju pukovnika Gorana Brekala… S nama je..!

POTHVAT PROLJEĆE se nastavlja, daljnjim pošiljkama hrvatskih zastava u domovinu, cilj je da svaki Hrvat stoji ispod hrvatske zastave pod kojom je Hrvatska pobjedila na prvim demokratskim izborima, pod zastavom pod kojom je Hrvatska proglašena samostalnom i nezavisnom državom, zastavom koju su nosili prvi dragovoljci oslobodilačkog Domovinskog rata i pod kojom su ginuli a tako i oslobodili Hrvatsku, zastavom koja zastupa sve Hrvate domovine Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Vojvodine, Boke Kotorske, svih hrvatskih povijesnih zemalja a tako i zastupa cjelovitu iseljenu i dijasporu Hrvatske. Jedna zastava, jedan narod i nacija!

Odgovori