Poštovana predsjednice Kolinda Grabar Kitarević, svojom predsjedničkom ovlašću pomilujte hrvatskog viteza Tomislava Merčepa!

Poštovana Predsjednice republike Hrvatske,

gospodjo Kolinda Grabar Kitarević, ovih dana primiče se 5. kolovoz, kojim se slavi Dan oluje, Dan pobjede, Dan ponosa, Dan svega onoga što je hrvatski narod iščekivao a to je Dan nezavisne države Hrvatske.

Mnogi su živote  dali, mnoge su majke zakopale svoje u ratu poginule sinove i kćeri, mnoga su djeca ubijena, mnoge su žene i muškarci silovani, mnogi su invalidi ostali, a neki su nažalost braneći svoju domovinu Hrvatsku koju su voljeli dospjeli u njene zatvore.

Na njihovoj žrtvi stvorena je država Hrvatska kojoj ste Vi danas naša draga Predsjednica.

Vi imate pravo i mogućnost te dužnost da našeg viteza Tomislava Merčepa koji bolestan leži u hrvatskom zatvoru predsjedničkom ovlašću instituta pomilovanja – oslobodite kazne zatvora a tako i – druge hrvatske branitelje.

Poštovana predsjednice Kolinda Grabar Kitarević, svojom predsjedničkom ovlašću pomilujte hrvatskog viteza Tomislava Merčepa! S Vašom Hrvatskom dušom i Hrvatskim srcem pomilujte Tomislava Merčepa i sve u hrvatskim zatvorima zatočene hrvatske branitelje koji su nam stvorili našu Domovinu Hrvatsku!

U Sydneyu, 31. srpnja 2019.                                      Marko Franović

Odgovori